klein-in-zakken

Cursus & workshops

Workshop

Op verzoek geef ik workshops aan max. 4 personen.

Mogelijkheden:

  • workshop sinterengobes maken : 2 a 3 dagdelen.
  • workshop tuinbeeld maken: 2 aaneengesloten dagdelen.
  • schaal maken : 1 dagdeel.

Vooraf aan de workshop wordt uitgebreide informatie toegezonden.
Kosten: € 25 pp per dagdeel incl. materiaal.

Cursus

De cursus wordt gegeven op:

  • dinsdagmorgen van 10.00u tot 12.30u
  • dinsdagmiddag van 13.30u tot 16.00u

VOOR WIE?
Per dagdeel kunnen 5 cursisten deelnemen. Zowel beginners als gevorderden. Dat betekent dat er binnen 1 clubje verschillende interessen zullen zijn. De beginner die nog alles moet leren en de gevorderde die zijn kennis wil verbreden of verdiepen.

DE BEGINNER:
Voor de beginner is het van belang dat hij/zij niet gefrustreerd raakt door alles wat hij nog niet kan en wel anderen ziet doen. Klei is ondanks alles geen gemakkelijk materiaal en zoals zo vaak is het de oefening die kunst baart. Deze deelnemers zullen van mij dan ook in het begin opdrachten krijgen om vertrouwd te raken met verschillende technieken. Verwacht dus niet meteen hoogwaardige kunst, maar geniet van de weg naar het eindresultaat en je vorderingen.

DE GEVORDERDEN:
De eerste cursusmorgen/middag zal voor en deel besteed worden aan overleg waar het accent van de individuele deelnemer zal komen te liggen. Niets ligt overigens vast.

KLEI:
De cursusprijs is inclusief klei, Er zullen diverse “soorten” klei voorradig zijn dwz: wit- en zwartbakkende klei, terrakleurige klei in grovere en fijnere varianten.

GLAZUUR:
Voor het gemak gebruik ik dit woord hoewel ik er zelf niet mee werk. Ik kleur met sinterengobes, die ik zelf maak. Deze mogen door iedereen worden gebruikt. Hoe dat gebeurt komt aan de orde als het moment zich voordoet. Wanneer er interesse voor is kan er binnen de lessen of daarbuiten aandacht besteed worden aan hoe deze sinterengobes te maken. Deelnemers die wel willen glazuren zullen daar zelf voor moeten zorgen.

MATERIAAL:
In het atelier is heel veel boetseermateriaal voor handen waar vrij over kan worden beschikt. In deze coronatijd is het misschien wenselijk dat iedereen zijn eigen gereedschap heeft. Desnoods maak ik voor de beginners een eigen setje.

PARKEREN MET DE AUTO OF MET DE FIETS

  • Auto: er kan tegen gereduceerd tarief geparkeerd worden. Alternatief is parkeren op parkeerterrein van het industrieterreintje Ramsburg. Van daaruit is het nog geen 10 minuten lopen naar het atelier.
  • Fiets: er is niet zoveel plaats voor de deur. Graag dus de fiets bij de Oostkerk tegen de lange blinde muur zetten, meteen om de hoek links.